Teoria de Grafos II

grafoinicial
Grafo Inicial

 

En l’anterior post parlava sobre la teoria de grafos i en aquest publicaré l’anàlisi de la meva xarxa social Facebook.

Serà un anàlisi d’allò més senzill fet tan sols a tall d’exemple. Sempre es pot aprofundir cercant les relacions entre diferents individus classificats per amistat, parentiu, sexe, idioma, etc però en aquest cas tan sols ens cenyirem a veure els grups principals i els nodes (individus que els composen)

L’Anàlisi de xarxes socials té les seves arrels teòriques en les teories dels primers sociòlegs Georg Simmel i Emile Durkheim que van escriure sobre la necessitat d’estudiar els patrons de relacions que connecten als actors socials.

He extret les dades amb Netvizz i les he introduït a Gephi, el primer resultat que he obtingut ha sigut el que podeu veure a dalt en la primera imatge.

Tot seguit he aplicat l’algoritme de modularitat per segmentar els nodes en grups donant-me un resultat de 43 agrupacions, hi he aplicat el de hits per mesurar la importància de la informació de cada node així com la qualitat dels enllaços del mateix. He modulat i donat color a cada grup per tot seguit arrencar el Force Altlas i generar el procès de creació del grafo.

Grafo Atles
Grafo Atles
Grafo Atles
Grafo Atles 2
Grafo Atles
Grafo Atles 3

A partir d’aquí podem començar a veure amb quins grups o quin node concret estem més connectats, quins nodes són més rellevants per difondre informació, com i amb quins nodes s’interconnecten els nostres grups…

Grup família
Grup Família en blau
Grup Uoc Blau fosc, Grup escriptors Verd
Grup Uoc Blau fosc, Grup escriptors Verd

Aplicant diversos filtres he anat fent una reducció de nodes per aclarir el grafo per visualitzar millor l’estructura de connexions i afegint etiquetes per reconèixer els nodes.

Grafo grup UOC
Grafo Grup UOC

Aplicant filtres per sexe o per llengua

Sexe: Blau: femení; Verd: masculí

Grafo UOC sexe
Grafo UOC per sexe

Llengua: Ataronjat es_LA ; Verd ca_ES; Rosa es_ES; Marró en_GB; Groc en_USA

Grafo UOC Llengua
Grafo UOC per Llengua

 

Aquestes són les dades que he extret del meu Facebook com a usuari únic. Imagineu quina és la quantitat d’informació que té la companyia a les seves mans desprès de fer segmentacions, categoritzacions… perquè us feu una idea de les connexions a tot el món feu clic.  

Un pensament sobre “Teoria de Grafos II

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s