Teoria de Grafos (I)

Grafos
Grafo de la meva xarxa social: Facebook.

 

Pensem l’hipertext i siguem hipertext com diu la Sara. Sabem que som xarxa, que estem interconnectats i en les nostres interrelacions ens anem fent. Les clarines del bosc s’obren davant nostre mostrant-nos les interconnexions per poder visualitzar aquestes connexions que hem fet saltant d’un node a l’altre.

Per poder recórrer aquest camí hi ha potents eines que ens ajudaran a visualitzar els diversos nodes interconnectats a nosaltres, la força dels hipervincles o enllaços entre nosaltres i infinitat d’informació de rellevant sobre nosaltres mateixos o els altres amb els qui estem connectats.

La teoria de grafos seria la teoria de les xarxes, en matemàtica una xarxa s’anomena grafo, i és la disciplina que estudia els diferents tipus de grafos, les seves propietats i la seva anàlisi, manipulació i visualització. Podem obtenir la representació dels diversos nodes (nosaltres i els nostres amics) i les diferents relacions entre nosaltres, els enllaços que ens uneixen.

Com ho podem fer? Ho podem aplicar a la nostra xarxa social, per exemple Facebook. Utilitzant Netvizz descarreguem la nostra informació de facebook per posteriorment tractar-la amb Gephi per fer l’analisi matemàtic del grafo extraient informació a partir dels nodes i els enllaços.

Us deixo un vídeo on s’explica com utilitzar Gephi i vaig a provar a veure què surt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s